Horren

Unilux

Ons uitgebreide horren en hordeuren aanbod houdt vliegen, wespen, muggen en andere lastposten waar ze horen: buitenshuis.

De noodzaak van goede ventilatie

Goed ventileren van uw woon- en werkruimten is belangrijk voor uw gezondheid en voor die van anderen in uw omgeving. En dat is iets anders dan 'even luchten'. Met even luchten maakt u de atmosfeer in een vertrek weer lekker fris, maar na een half uur is het effect daarvan alweer verdwenen. Ventileren is er voor zorgen dat er dag en nacht verse lucht wordt aangevoerd en dat de vervuilde en vochtige lucht wordt afgevoerd.

Een te hoog vocht- en CO2 gehalte

Vervuilde lucht bevat een hoge concentratie vocht en CO2 (kooldioxide). Vochtige lucht in huis kan schimmelvorming tot gevolg hebben. Ook huisstofmijten gedijen goed in een vochtige omgeving. Zowel schimmels als huisstofmijten spelen een rol bij het ontstaan van allergieën aan de luchtwegen. Een te hoog CO2 gehalte (ademen wij uit) in de lucht leidt tot concentratieverlies, vermoeidheid en hoofdpijn.

Hoog tijd voor natuurlijke ventilatie

Gezonde woon- en werkruimten mogen een CO2 concentratie van maximaal 1.200 ppm (parts per million) bevatten. Maar niet zelden wordt er 3.000 tot 4.000 ppm gemeten. Dat vraagt om voorzieningen die een goede luchtverversing garanderen, zonder hinder voor uw leefcomfort. De eenvoudigste oplossing is 'natuurlijke ventilatie', middels open ventilatieroosters en ramen op een handbrede kier. Vanzelfsprekend voorzien van horsystemen, om te voorkomen dat er insecten of pollen mee naar binnen komen.

Een comfortabel en gezond leefklimaat

Onze horsystemen hebben een filterend effect op de buitenlucht. Dankzij de horren houdt u ongewenste elementen buiten uw woon- en werkruimten. Dat betekent een betere hygiëne in huis, zonder insecten, spinnen en mèt bescherming tegen muggenbeten. Onze horren dragen bij aan een ongestoorde nachtrust en een gezond en comfortabel klimaat.