Markiezen

Verano | Saphira

Sfeerbepalende zonwering

De als oudste bekend staande zonwering, de markies, geniet een steeds groter wordende populariteit. De hang naar nostalgie heeft hiertoe ongetwijfeld bijgedragen. Een markies biedt u een uitstekende mogelijkheid voor een persoonlijke inbreng in uitvoering en kleur, mede door de uitgebreide collectie stoffen waaruit gekozen kan worden.

Optimale zon- en warmtewering

Markiezen voldoen volledig aan de gestelde eisen: namelijk het weren van de zon én de warmte. Wanneer u de kap laat zakken voordat de zon op de ramen staat, fungeert de opgesloten koele lucht onder de markies als isolatiemiddel. Bovendien voorkomt de zijbekleding invallende zijzon.

Hout en aluminium

De markies is leverbaar in een grenen uitvoering waarbij het frame van de markies van grenen hout is gemaakt. De bovenplank wordt altijd uitgevoerd in de hardhouten variant, meranti. Een andere variant is de aluminium markies. Zowel frame als omkapping zijn dan uitgevoerd in gemoffeld aluminium.

Handmatig of elektrisch bediend

Naast de standaard bediening door middel van koorden is het ook mogelijk uw markies te voorzien van een elektromotor. Deze wordt dan vrijwel onzichtbaar weggewerkt onder de bovenplank.

Bekijk hier de markiezen